Hallo iedereen

Ik ben Raissa Derous, geboren op 29 april 1988 in Brugge, de hoofdstad van West-vlaanderen in België als eerste en enig kind van mijn beide ouders samen.

Mijn vader heeft uit zijn eerste huwelijk nog twee dochters en een zoon. Zij zijn dus mijn halfzussen en halfbroer, die 15,13 en 12 jaar ouder zijn dan mij. Met mijn jongste halfzus en halfbroer hebben we geen contact meer. Ik heb mijn jongste halfzus nog gekend tot mijn 6de, want ze kwam altijd met me spelen. Maar op haar 18de heeft ze ons ook 'verlaten'.

Mijn oudste halfzus zien we om de zoveel tijd nog een keer. Zij heeft nog een dochter en een zoon die ook al volwassen en puber zijn. Met haar zoon (volwassen) hebben we totaal geen contact meer mee. Haar dochter (puber) komt mee met haar mama.

Ik ben geboren in het AZ Sint-Jan in Brugge (België) en in die tijd woonden mijn ouders in Assebroek. Daar heb ik gewoond tot mijn twee jaar.

Daarna konden mijn ouders een benzinestation openen in knokke, wij zijn toen verhuisd en woonden erboven.
Toen ik 8 jaar was, gingen ze het benzinestation sluiten en mijn ouders hebben toen gebouwd in Torhout. Daar heb ik gewoond tot mijn 21ste. (2009).

Dan ben ik even opgenomen geweest omdat het niet goed met mij ging (negatieve gedachten, negatief zelfbeeld,...)Maar daar ben ik ingeluisd, want ze hebben mijn negatieve gedachten en zelfbeeld verslechterd, door het ook steeds te bevestigen.

Ze hebben me wel op de lijst gezet om naar beschut wonen in Brugge te gaan. Dat is dat je met 4-5 mensen samen leeft in een huis en je psychische begeleiding krijgt

Maar … ik had ook geen andere keuze. En … als er dan een plaats vrij kwam om ergens naartoe te gaan, dan had ik ook de keuze niet om te zeggen: “ik wil dit niet”. Ze lieten me gaan kijken, maar ik moest het aanvaarden …

Maar dat is ook niet goed gelukt …
want één van die mensen waarmee ik samenwoonde, beschuldigde me steeds van leugens.
(bv. als een bord niet was afgewassen, beschuldigde ze me daarvan dat ik dat had laten staan, ook als
dat niet door mij kwam.) Dus ik ging daar vreselijk tegenin…

En één keer in de week hadden we een gesprek met iedereen en onze begeleidsters. En zij geloofden altijd maar die andere mevrouw, dus …

Ik moest daar weg…
We hebben dan gekeken voor een appartement in Torhout (waar ik met mijn ouders woonde). En ik woon hier nu sinds 2012. (alleen, geen groep van psychische begeleiding ofzo) Ik wil nog verhuizen naar een ander appartement, maar … ik ga nooit meer weg van TORHOUT.

Ik ben lang naar een activiteitencentrum geweest, maar daar ging het ook niet zo gemakkelijk.
nu doe ik niet speciaal meer iets, maar ik houd me bezig met schrijven.

Zodat ik ooit, een echte schrijfster kan zijn ...