Schrijfgeschiedenis

 

 

Ik heb maar veel te laat beseft dat ik schrijfster wilde worden.
Ik heb altijd gedroomd om iets met kinderen te doen.
Dat is denk ik al een droom van toen ik 12-13 jaar was.
Maar die droom is in duigen gevallen ...
Nu is mijn droom: schrijfster worden
Ik hoop dat die droom echt uitkomt
en ... dat er:
* Gedichtenbundels
* verhalenbundels
* boeken

van mij in de winkels terechtkomen

 

Nu ik wat interviews van andere mensen gelezen heb en daarin de vraag word gesteld of ze altijd al schrijfster of schrijven hebben willen worden, herinner ik me dat ik vroeger ook al schreef. Ik herinner me weer dat ik vroeger bij mijn grootouders op mijn typmachine zat te typen. Op mijn 11de heb ik een verhaal geschreven op de schoolbus en een jongen van diezelfde bus ging de recensent zijn. Toen ik op mijn 12de, met mijn plechtige communie een computer gekregen heb van de familie, die allemaal bijgelegd hebben , ben ik begonnen met een eigen versie van de film 'Annie' te schrijven. Ongeveer een jaar later heb ik het schrijven stilgelegd.

 

Sinds mijn 17de (1 maart 2005) schrijf ik gedichten. Dat heb ik vooral gedaan om mijn gevoelens en gedachten een plaats te geven. Ik heb geen gemakkelijke jeugd gehad en niemand kon me echt begrijpen. Daarom ben ik maar mijn gevoelens gaan uiten in de vorm van gedichten. Ondertussen zijn we iets meer dan 12 jaar verder en heb ik meer dan 3200 gedichten. Dat is de moeite. 2 jaar geleden heb ik een andere schrijfstijl genomen en nu schrijf ik niet alleen maar mijn gedachten en gevoelens van mij af, maar het gaat meer over het thema waar ik over schrijf.
 

Sinds 1 augustus 2013 schrijf ik verhalen. Het idee is gekomen nadat een vriend en vriendin op bezoek gekomen zijn en we hadden zo'n fijne namiddag gehad dat ik het moest opschrijven. Eerst heb ik korte, waargebeurde verhalen geschreven en nu schrijf ik fictieve, verzonnen verhalen. Ik probeer ze beetje bij beetje bij te werken en af en toe een nieuw verhaal te schrijven.

 

Boeken schrijven is er eigenlijk al vanaf mijn 18de. Toen heb ik een boek willen schrijven, maar later, door het op een site te plaatsen ben ik te weten gekomen dat dat verhaal op niets trok. Dan op 25 september 2013 ben ik een nieuw boek begonnen, maar de punten waar ik moest opletten vond ik te moeilijk, waardoor ik een schrijfcursus wou volgen. Dat heb ik niet volledig kunnen afwerken, omdat ik het moeilijk vond 'alleen' te leren.
Maar ik schrijf regelmatig wel aan het boek, die ik opnieuw begonnen ben om er een andere wending aan te geven.

 

Vroeger wou ik vooral schrijven om later boeken uit te geven, om er geld mee te verdienen. Maar dit is nu niet meer het belangrijkste. Sinds een paar maanden wil ik 'gelezen' worden. En dat mensen of jongeren tegen mij/over mij zeggen :
"jij bent een goede schrijfster"

Dat is nu het belangrijkste voor me